Шукаємо приміщення у центрі Києва Більше не показуватиX

Відкриття фотомистецької виставки «Їжа корінних американців»

Відкриття фотомистецької виставки «Їжа корінних американців»

Дата події:

Місце події:

НЦНК “Музей Івана Гончара”
Адреса: Київ, вул. Лаврська, 19
Добиратися автобусом №24 або тролейбусом №38 від станції метро «Арсенальна» до кінцевої зупинки.
Тел. (044) 280 52 10, 288 92 68
E-mail: info@honchar.org.ua

Більше відомостей:

23 травня о 16:30 в Музеї Івана Гончара відкриється фотомистецька виставка «Їжа корінних американців», а також відбудеться зустріч із шеф-кухарями Лоїс Еллен Франк і Волтером Вайтвотером, демонстрація приготування і дегустація страв американських індіанців.

Метою виставки, яка триватиме 21–26 травня 2013 р., є висвітлення питомо американського коріння багатьох популярних українських продуктів.

23 травня о 17.00 відбудеться зустріч із представниками корінних американців, шеф-кухарями Лоїс Еллен Франк і Волтером Вайтвотером, які розкажуть про важливу роль, яку відіграють такі питомо американські харчові продукти, як картопля, кукурудза, помідори і боби, у багатьох спільнотах і культурах американських індіанців. Під час заходу буде проведено демонстрацію приготування їжі та її дегустацію.

IndiansД-р Лоїс Еллен Франк – корінна американська індіанка, шеф-кухар, історик кухні американських індіанців, кулінарний антрополог, письменниця й фотограф. Вона провела понад 25 років, документуючи процес приготування страв і спосіб життя індіанських громад на Південному Заході США, написала кілька статей і наукових досліджень на цю тему, зробила чимало фотографій. Це тривале захоплення життям громад корінних американців знайшло свою кульмінацію у її книжці “Страви південно-західних індіанських народів”, яку після опублікування було відзначено поважною нагородою імені Джеймса Бірда. Д-р Франк – ад’юнкт-професор Інституту мистецтв американських індіанців (IAIA), де вона читає студентам курс “Національні концепції їжі корінних американців”.

Лоїс Франк також є провідним викладачем мистецтва кулінарії у Кулінарній школі Санта Фе і шеф-кухарем/співвласником компанії “Red Mesa Cuisine”, разом із іншим корінним американським шеф-кухарем Волтером Вайтвотером із племені Діне (Навахо). Ця компанія, розташована у Санта Фе, пропонує обслуговування різноманітних заходів і проведення освітніх семінарів із використанням корінних американських, місцевих та екологічно безпечних страв. Лоїс вирощує і купує у корінних племен натуральні інгредієнти, зібрані ними вручну по всіх американських територіях, і вводить ці інгредієнти у сезонні меню.

Indians

Волтер Вайтвотер веде свій рід із племені Діне (Навахо). Він виростав в умовах дотримування традицій і почав готувати їжу ще малим хлопцем, коли побачив, як це роблять люди під час певних традиційних церемоній, що їх відвідувала його родина. Професійно куховарити він почав у 1992 році. Вайтвотер був кулінарним радником книжки “Страви південно-західних індіанських народів” і виступав у кількох телевізійних шоу, зокрема у таких, як “Південно-західна кухня з Боббі Флеєм” і “Таємне життя південно-західних страв”. Вайтвотер веде курси куховарства у Кулінарній школі Санта Фе, спеціалізуючись на приготуванні корінних американських страв Південного Заходу.

Вхід на відкриття виставки та зустріч 23.05.2013 ­- за попереднім записом:
тел. 050-355-18-43, mitnovetskaii@state.gov (Ія Мітновецька, Посольство США)

Виставка триватиме з 21 по 26 травня щодня, окрім понеділка, з 10:00 до 17:30.

ВХІД У МУЗЕЙ: для дорослих – 15 грн., для дітей та пенсіонерів – 3 грн.

Якщо Ви знайшли помилку в тексті, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Залишити відповідь

Що нового?Всі новини
Підпишіться на розсилкуЗгорнути
1147 людей вже підписалися
Новини проектуДивитися всі
Свіжі відгуки
Рукотвори, 2009-2020.Власниками дописів, світлин або видива є його автори.
Вітаємо поширення змісту з обов’язковим посиланням на джерело.
Проект працює на двигунці Wordpress
Утнув та оздобив: Богдан Гдаль
Facebook livejournal RSS/Feed

Повідомте про помилку

Увага! Слід заповнити всі поля!
Email-адреса має бути справжньою!

Первинний текст:

Ваше виправлення:

Ваше ім’я:

Ваша email-адреса:

Надіслати
Закрити