Шукаємо приміщення у центрі Києва Більше не показуватиX

ІІІ фестиваль середньовічної культури «Львів Стародавній»

ІІІ фестиваль середньовічної культури «Львів Стародавній»

Дата події:

  • 5 - 6 травня 2012 10:00 - 22:00

Місце події:

Львів, парк-музей «Шевченківський Гай»

Більше відомостей:

5-6 травня 2012 року на День Міста Львова відбудеться третій фестиваль середньовічної культури «Львів Стародавній» – один з найулюбленіших фестивалів львів`ян та гостей міста. Пройде фестиваль традиційно в парку-музею  «Шевченківський Гай».
Фестиваль можна порівняти з машиною часу, яка переносить в епоху найбільшого розквіту Міста (XIII-XVI ст.). Видовищні лицарські двобої та бугурти, автентичне відтворення середньовічного побуту та культури, незвичні традиції та розваги знову занурять відвідувачів фестивалю в романтичну епоху Середньовіччя.

Також організатори підготували цьогоріч цікаві новинки, а саме:

  • відкритий Чемпіонат Середньовічних Ігор, в якому організовані команди добровольців будуть змагатися і забавлятися в ігри середньовічної Європи. Чемпіонат такого формату проводиться в Україні вперше і, за задумом організаторів, буде щорічним;
  • приготування 200 літрів національної страви – борщу – за найдавнішим рецептом, який вдалося знайти. Готувати буде кулінарний проект «Фестиваль Борщу», який вже 3 роки мандрує Україною і запрошує усіх відвідувачів до безкоштовної дегустації страви;
  • показ колекції старовинних костюмів, яка охоплює часи княжої доби, (13ст.), Середньовіччя (14-15ст.), Ренесансу (16ст.), часи гетьманського Львова та добу бароко (17ст), рококо (18ст.), ампіру (поч.19ст.), австрійського та польського Львова (сер.19 – поч.20ст.). Костюми переважно парні (чоловічі та жіночі). Моделями будуть самі ж львів`яни.

Традиційно буде проводитись величезна кількість безкоштовних майстер-класів з народної майстерності, серед яких на особливу увагу заслуговують майданчики плетення кольчужних прикрас, виготовлення «яворівської» іграшки, дощовиці та гутного скла. Для дітей організатори підготували спеціальну автентичну розвагу – дитячий дерев`яний конструктор, з якого можна буде збудувати замки, фортеці та інші середньовічні споруди.

Два дні фестивалю супроводжуватимуть драйвові концерти етно-рок-гурту «VITER» (Львів), пального середньовічного гурту «Кіng&Beggars” (Львів) та душевного етно-гурту «Йо-Гурт» (Київ).

Для отримання детальнішої інформації, коментарів, організації інтерв`ю та акредитації медіа на фестиваль, звертайтеся до контактної особи (Юлія Канюка, моб. (067) 67 244 97, y.kanyuka@promovski.com).

Якщо Ви знайшли помилку в тексті, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Радимо придбатиДо крамнички
Що нового?Всі новини
Підпишіться на розсилкуЗгорнути
1150 людей вже підписалися
Новини проектуДивитися всі
Свіжі відгуки
Рукотвори, 2009-2024.Власниками дописів, світлин або видива є його автори.
Вітаємо поширення змісту з обов’язковим посиланням на джерело.
Проект працює на двигунці Wordpress
Утнув та оздобив: Богдан Гдаль
Facebook livejournal RSS/Feed

Повідомте про помилку

Увага! Слід заповнити всі поля!
Email-адреса має бути справжньою!

Первинний текст:

Ваше виправлення:

Ваше ім’я:

Ваша email-адреса:

Надіслати
Закрити