Ганна Мельничук

Ганна Мельничук

Творчість

Майстриня знає, як виготовити безліч страв з овечого молока, зокрема сирні коники, гуцульський сир з петрушкою та кропом, копчений сир на дровах, сир косичкою різних видів.

«Для того щоб виготовляти сирні коники чи інші вироби із сиру, потрібно мати свіже коров’яче молоко і спеціальну закваску із шлунка п’ятитижневого телятка. Ця закваска, після того, як зарізали теля, має настоюватися два місяці, тоді її по дві-три ложки додають до десяти літрів свіжого молока, – розповідає пані Ганна. – Молоко має бути літнє, до двох годин з нього робиться кисляк, збивається сир. Коли він падає вниз, берете його на друшляк чи марлю і він має так добу постояти – щоб стекла сироватка. Тільки з такого сиру можна виліплювати фігурки».

Окрім того, пані Ганна вишиває сорочки з давньогуцульськими орнаментами та з дерева виготовляє різноманітні сувеніри (писанки, тарілки…).

Походження

Народилася 30 березня 1969 року. Мешкає у м.Косові Івано-Франківської області.

Освіта

Середня освіта

Досвід

Брала участь у багатьох фестивалях та ярмарках, зокрема у Петрівській ярмарці у Івано-Франківську, у «Святі ремесел» у Львові, у «Маслянці» у Києві, у Пирогові.

Проводить майстер-класи з виготовлення сирних коників.

  • Ганна Мельничук
  • Сирні коники
  • Сирні коники
  • Сирні коники
  • Сирні коники
  • Сирні коники
  • Сирні коники
  • Сирні коники
  • Сир косичка
  • Сирні коники
  • Сирні коники
  • Сирні коники
  • Ганна Мельничук