13 Лют 2018 16:00 Вісті

У Кропивницькому презентували ткану карту області (ФОТО)

У Кропивницькому презентували ткану карту області (ФОТО)

У виставковій залі Кропивницького Центру народної творчості відбулася фінальна презентація тканої карти Кіровоградської області в рамках обласного етапу Всеукраїнського просвітницького проекту «Ткана Україна».

Так, автором проекту є майстер килимарства Дарина Алєксєєнко. Над створенням карти Кіровоградщини працювала відома майстриня, стипендіат премії Президента України в галузі культури та мистецтва, керівник гуртка «Етно-арт» Центру естетичного виховання «Натхнення» Валентина Добровольська.

«Сьогодні ми презентували карту нашої Кіровоградської області та карту Криму. А 23 лютого об’єднають усі області і зберуть панно «Єдина Україна». Подія відбудеться в музеї Івана Гончара у Києві. Робота над картою була досить складною та об’ємною. Лише початок роботи ми виконували з дітками. 10 днів була у школі №6, до ткання долучилися і діти, в тому числі й з інвалідністю, і педагоги, також військові з обласного госпіталю. Це наша спільна праця. Але основну частину роботи я ткала вдома ночами. Робота завершилася у минулий четвер. У ткання карти вкладені не лише сили, а й душа. Бо все, що пов’язане з Україною – моя душа», – розповіла Валентина Добровольська.

За словами майстрині, 23 лютого ткане панно передадуть з Києва до Донецького обласного художнього музею на постійне експонування.

dozor.kr.ua