Шукаємо приміщення у центрі Києва Більше не показуватиX

На “Медвіні” презентують найдревнішу книгу України, зроблену з глини

На “Медвіні” презентують найдревнішу книгу України, зроблену з глини

Дата події:

  • 10 листопада 2011 11:00 - 18:00

Місце події:

Київ, вул. Фізкультурна, 1, Експоцентр “Спортивний”, м. Олімпійська (Республіканський стадіон)

Більше відомостей:

10 листопада в рамках 14-го Київського міжнародного книжкового ярмарку “Медвін” культурний проект «Зозулиця» спільно із видавництвом «Самміт-Книга» представлять відвідувачам унікальні експонати – найдревніший вид книги на Землі, зроблений із глини, та найбільшу книгу України, приурочену до Євро – 2012.

Заслужена майстриня народної творчості України, гончар у шостому поколінні Леся Денисенко-Єременко спеціально для гостей ярмарку «МЕДВІН: Книжковий світ – 2011» відтворила образ стародавньої глиняної книги. Існування таких пласких глиняних цеглин-табличок відоме ще за часів шумерів (IV-III ст. до н.е., територія сучасного Іраку), проте лише в середині позаминулого століття археологи почали знаходити матеріальні свідчення їх існування. За допомогою клиноподібних знаків у таких книжках відображались основні віхи людського життя, легенди про створення Всесвіту, зібрання законів та правил, що регулювали тодішній лад і т.д. Саме такі глиняні таблички стали першими праобразами сучасної книги.

На сторінках сучасної глиняної книги зображено процес зародження життя на Землі з подальшим розвитком у часі та просторі аж до появи оберегів у людей та безпосередньо появи свищика-оберегу Зозулиці. Сама Зозулиця, як і глиняна книга, – це символ відродження традицій та підкреслення величезного культурного спадку поколінь.

Поруч із глиняною книгою буде знаходитись «Книга Побажань вболівальників збірній України на Євро – 2012» – видання, ініційоване проектом «Зозулиця», та внесене у вересні 2011 до Книги рекордів України. Унікальне видання, втілене видавництвом «Самміт-Книга», об’єднало 2012 листівок-побажань від вболівальників із усіх регіонів України.

Довідка: Зозулиця – глиняна пташка-свищик, що здавна славиться як амулет та музичний інструмент. Символізує великий історичний спадок України та відродження традицій.
У червні 2011 року Зозулиця стала лауреатом конкурсу неофіційних талісманів ЄВРО 2012, що проводився інформаційним центром «Україна-2012». Серед інших здобутків Зозулиці в 2011: Гран-прі на Міжнародному конкурсі рекламно-сувенірної продукції «B2B Show», перемога у номінації «Найкращий проект – 2011» на міжнародній виставці мистецтв «UkranianArtWeek», диплом Музею повітряних зміїв у Китаї, рекорд України, як найбільший свищик-оберіг.

Для додаткової інформації:
– проект «Зозулиця»
(067) 507 34 71, info@zozulica.com
– видавництво «Самміт-Книга»
(044)501-93-94, (067)502-80-92

Світлина designishistory.com

Якщо Ви знайшли помилку в тексті, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Радимо придбатиДо крамнички
Що нового?Всі новини
Підпишіться на розсилкуЗгорнути
1150 людей вже підписалися
Новини проектуДивитися всі
Свіжі відгуки
Рукотвори, 2009-2024.Власниками дописів, світлин або видива є його автори.
Вітаємо поширення змісту з обов’язковим посиланням на джерело.
Проект працює на двигунці Wordpress
Утнув та оздобив: Богдан Гдаль
Facebook livejournal RSS/Feed

Повідомте про помилку

Увага! Слід заповнити всі поля!
Email-адреса має бути справжньою!

Первинний текст:

Ваше виправлення:

Ваше ім’я:

Ваша email-адреса:

Надіслати
Закрити