21 Вер 2012 13:35 Вісті, Знахідки

Студентка зняла короткометражку про творчі пошуки гончара

Студентка зняла короткометражку про творчі пошуки гончара

Щоб виліпити хоча б один досконалої форми горщик, гончару перед тим, як і, власне, всім творчим людям, треба пройти крізь стан пошуку ідеї, заручитися підтримкою музи й руками сформувати намальований в уяві твір. Як це відбувається, влітку цього року зняла на камеру студентка Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого Олена Галай. Дівчина навчається на факультеті «Кінотелеоператорство» й для своєї дипломної роботи обрала проблему творчого пошуку у митців, зокрема у гончарів:

– Народні ремесла мені цікаві, бо й сама трішки щось ліплю та в’яжу, в дитинстві розписувала писанки…

Гончара у короткометражному фільмі зіграв справжній київський художник-кераміст Іван Бобков. До того ж, за словами Івана, він сам написав сценарій та зрежисерував сцени. Оленина робота була операторською, за нею також був монтаж.

Іван Бобков, художник-кераміст: 
– Це звичайно більше наївний художній твір, постановочний, але абсолютно всі емоційні аспекти, які зображені у фільмі, можуть бути у житті. Буває, що до ідеї йдеш через терні, мучишся, а потім щось знаходиш. Але ідея фільму була, щоб це все ще й візуально було видно.

За два тижні без будь-якої підтримки збоку фільм зняли. В університеті дебютну 12-хвилинну короткометражку Олени охоче зарахували.

Музичний супровід фільму складається з кількох частин: саундтрек до фільму “Братерство вовка”, хорватська співачка “Радуша”, а також Pink Floyd з піснею “High hopes”.

Катерина Качур, “Рукотвори”
Світлина – стоп-кадр з фільму