28 Кві 2011 15:35 Вісті

У центрі Львова встановлять гігантську ляльку-мотанку

У центрі Львова встановлять гігантську ляльку-мотанку

У Львові 30 квітня о 15 год на площі Ринок в межах фестивалю «Ляльковий світ» (проект ЕТНО’лялька) відбудеться визначна подія – створення найбільшої в Україні ляльки-мотанки.

Ця красуня, як наголошують організатори, буде претендувати на місце в «Книзі рекордів Гінеса».

Прототипом унікальної мотанки є лялька, яку створила майстриня Лариса Теліженко. Саме цю ляльку для відтворення обрали спонсори проекту.

“Ця лялька – подарунок нареченій на весілля, – розповідає Лариса.  – Їй вже п’ять років. На виставках так і називаю її “Наречена”. Вона є власністю Олесі Теліженко – молодого, але вже досить відомого модельера, що одягала багато відомих персон нашої країни”.

На очах у львів’ян та гостей міста авторка ляльки Лариса Теліженко та мисткиня Оксана Смерека-Малик спільними зусиллями створять гігантську 2,5-метрову ляльку. Як справжня мотанка, вона буде зроблена лише з натуральних тканин та сіна, і як справжня українка буде з прикрасами – стрічками та коралями. Допомагати майстриням будуть дітки, що прийдуть подивитись на створення ляльки-велетня. За прогнозами пані Оксани, впораються вони із завданням за 3-4 години.

Цілий рік організатори фестивалю Ганна Гаврилів та Ірина Сорокіна виношували задумку про створення велетенської мотанки, а допомогли втілити проект в життя Літні тераси «На ринку» та львівські ресторатори.

Милуватися велетенською лялькою на площі Ринок у Львові можна буде впродовж трьох місяців. Опісля її передадуть в якийсь з музейних закладів.

Нагадаємо, напередодні Великодніх свят, 20 квітня, у Львівському Палаці мистецтв розпочався ІІІ Львівський фестиваль «Ляльковий світ», проект « ETHNO’лялька».

Світлини ляльки надала Лариса Теліженко
За матеріалами zaxid.net та Рукотвори