09 Вер 2012 01:47 Вісті, Знахідки

Майстриня Ольга Отнякіна намалювала міфічних звірів для футболок

Майстриня Ольга Отнякіна намалювала міфічних звірів для футболок

9 звірів у стилі Марії Приймаченко для друку на футболках намалювала іграшкарка Ольга Отнякіна (Бердник). Каже, що спробувала працювати на пласкій поверхні вперше в житті. До цього лиш розписувала своїх глиняних персонажів. Ескізи робила на замовлення імідж-студії “Чародійки” та проекту “Парад вишиванок”.

Робота Ольги Отнякіної-Бердник

Робота Ольги Отнякіної-Бердник

Спочатку замовниці просто хотіли видрукувати на тканині фотографії її робіт, однак пані Ольга запропонувала їх намалювати. Як і кого саме малювати – вирішувала сама. Для кожного з персонажів придумала свої назви. Під час втілення проекту настільки ним перейнялася, що навіть однієї ночі майстрині приснилася Марія Приймаченко з її вигаданими звірями.

Ольга Отнякіна (Бердник), майстриня-іграшкарка:
“Ця людина для мене багато значить. Я фактично живу в її світі. Я хочу знайти ідентичність з нею. У мене свій шлях, але мені цікаво те, що вона робила… Коли я малювала, то отримала колосальне задоволення. Мені подобається, як воно виглядає на дівчатках та хлопчиках. У нас же в Україні мають бути такі речі!”

Робота Ольги Отнякіної-Бердник

Процес створення

Ольга Отнякіна-Бердник з виробами

Майстриня зі своїми глиняними виробами

Футболки можна придбати у крамничці parad-vyshyvanok.com. А більше робочих світлин побачите у Facebook-профілі майстрині.

Спілкувався Богдан Гдаль, “Рукотвори”