04 Сер 2011 00:57 Новини проекту

До першої виставки від Рукотворів лишаються лічені години

До першої виставки від Рукотворів лишаються лічені години

Хоча за плечима вже є деякий досвід організації подій, пов’язаних з народним мистецтвом, зокрема алея майстрів на “Країні Мрій” два роки поспіль, але виставку від нашого проекту ми робимо вперше.

Експозиційна зала в Музеї Івана Гончара невелика за площею, та ми спробували зробити її просторою і багатою для відвідувача. Переважна більшість майстрів, які взяли участь у конкурсі на кращу народну ляльку, а саме 32 з 36-ти, надали свої витвори для виставки. Дехто надіслав до 10-ти ляльок. Когось представлятиме одна єдина лялька, але зі своїм характером і красою.

Відвідувачів чекатиме понад шість десятків витворів з різних регіонів. Крім “живих” ляльок, виставку доповнять їхні світлини, вивішені на стінах, та персональні фото самих учасників. Витвори-переможці вже обрані мистецтвознавцями, і чекають свого оприлюднення. За півгодини до відкриття молода майстриня Катерина Орлова-Гузова проведе невеликий майстер-клас з виготовлення народної ляльки.

Отже, всі подробиці виставки, яка має відбутися 4 серпня 2011 року о 16 годині, подані в анонсі події.
Інформацію про кожного, хто долучився до проекту і про передісторію проведення конкурсу можна прочитати тут. Чекаємо на Вас в Музеї Івана Гончара 🙂